Advertisements

Ce poti cumpara cu 57 de centi? Cum e comportamentul tau?

 

Image result for THE HISTORY OF FIFTY-SEVEN CENTS

Am citit in saptamana aceasta o relatare despre o biserica din Filadelfia, USA, care a fost schimbata radical cu doar 57 de centi, adica cu doar 1,65 lei. Sa va spun si voua despre ce e vorba:

        Era o fetita pe care o chema Hattie May Wiatt, care intr-o zi statea pe strada in fata unei bisericute, duminica dimineata pt ca au dat-o afara din cauza ca la scoala duminicala nu mai aveau locuri din cauza aglomeratiei. “Nu pot merge la scoala duminicala” a bombanit ea in timp ce pastorul bisericii tocmai trecea pe acolo. A vazut infatisarea ei saracacioasa si hainele cu care era imbracata si si-a dat seama de ce nu avea loc la scoala. A luat-o de manuta si i-a gasit un loc la scoala duminicala. In acea seara cand Hattie May Wiatt s-a pus la culcare a inceput sa se gandeasca la toti copiii ca si ea care nu au un loc in care sa s einchine Domnului Isus. 2 ani mai tarziu Jenny a murit in apartamentul lor saracacios. Parintii l-au chemat pe pastorul bisericii sa se ocupe de ultimele aranjamente la inmormantare. In patul ei au gasit o posetuta uzata si rupta pe care o gasise la gunoi. In poseta erau 57 de centi (1,65 lei)  si un biletel scris de mana asa cum scriu copiii pe care se putea citea “Acesti bani sunt pentru a ajuta bisericuta noastra sa construiasca o cladire mai mare pentru ca cat mai multi copii sa poata merge la scoala duminicala”. Pot sa ma opresc aici sa sa predic o zi intreaga despre asta. Dar povestea devine si mai buna. Fetita a adunat acei bani timp de 2 ani de zile cu o inima plina de dragoste. Cand pastorul a citit biletul a stiut ce trebuie sa faca. A luat poseta, biletul la amvon si a spus aceasta poveste bisericii. I-a pus pe oameni sa daruiasca si sa ceara si altora sa daruiasca pt constructia unei cladiri mai mari. Dar nu se termina aici. Un ziar local a publicat povestea. Un agent imobiliar a citit articolul si a oferit o bucata de pamant. Dar biserica nu si-o putea permite. Cand a auzit ca bise nu are bani sa o cumpere le-a dat-o pe 57 de centi. Donatii au inceput sa vina din toata tara. In 5 ani cei 57 de centi s-au transformat in 2 mil 500 de dolari. Dragostea ei, a schimbat lucrurile.

         Daca vreodata o sa ajungeti in America Filadelfia, opriti-va la biserica baptista Templul care in prezent are 3.300 de membri. Uitati-va si la Universitatea Templul in care studiata peste 1000 de studenti. Treceti si pe la spitalul Bunul Samaritean si pe la cladirea scolii duminicale de 100 de locuri pt ca niciunui copil sa nu mai fie dat afara pe motiv ca nu mai sunt locuri. Intr-una dintre acele camere veti vedea un tablou al unei fetite ai carui 57 de centi au facut o diferenta.

        Ai o gandire materialista? O inima  impietrita si un comportament rebel? sau o gandire spirituala, o inima sensibila si un comportament supus si in ascultare de Domnul. Poti sa te uiti inapoi oricand vrei tu, si sa-ti para rau dupa lucrurile pe care le-ai lasat in urma dar…ai grija sa nu devi si tu o statuie a firii pamantesti. Scriptura ne indeamna sa avem ochii atintiti la capetenia si desavarsirea credintei noastre, adica la Isus care pentru bucuria care-i era pusa inainte a dispretuit lucrurile din lumea aceasta si a rabdat totul pt noi. Uita-te inainte. Nu e timp de uitat  inapoi.

 

Sursa: Internet: https://library.temple.edu/collections/scrc/hattie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Priveste In Sus

... cu ochii pironiţi spre răsplătire ...

Marius Cruceru

...fără cravată

Daniel Olteanu

Imi ridic ochii spre munti …De unde-mi va veni ajutorul?

ღ♪ Odăița Mea Virtuală ღ♪

Lipsa de comunicare este mai profundă și mai nocivă decât orice altă lipsă. Prețuiți ceea ce aveți deja! Pornesc într-o nouă zi din viață…fie ca aceasta (și toate celelalte)să fie o zi bună Pentru Tine LUME!

Tzuby's Kids

Pentru ca fiecare copil să beneficieze de o familie

trandafirmarcel72

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

paşi spre lumină

un blog al pastorului Petru Lascău - Phoenix, Arizona

Dumnezeu e în control

Blogul este creat cu dorinta de a fi mai mult de folos celor ce nu au timp suficient pentru a cauta o meditatie, o poezie sau o melodie. Doresc de asemenea ca prin el sa va indrept mai mult gandul si inima spre Tatal nostru din Ceruri si spre Fiul Sau Domnul nostru Isus Hristos. Numai El este in controlul tuturor lucrurilor si la inceputul acestui an mi-a aratat lucrul acesta. Trecem printr-o perioada foarte dificila si ca oameni nu putem sa nu ne gandim la multe lucruri pe care trebuie sa le rezolvam. Intr-o dimineata exact in momentul cand trebuia sa ma trezesc mi-a aparut in fata ochilor ca pe un ecran mare scris cu litere ca de foc: “DUMNEZEU ESTE IN CONTROL”. De aici am dorit ca blogul acesta sa poarte acest titlu. Pana in acest moment am trait multe experiente din care am vazut ca intr-adevar Domnul este in controlul tuturor lucrurilor. Fiti binecuvantati !

BIBLIOTECA PROBOTA

LOC DE SOCIALIZARE

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Delight in Truth

"Behold, you delight in truth in the inward being, and you teach me wisdom in the secret heart." Ps 51:6

Ciprian Barsan

...din inima pentru tine

Persona

Blog of Danut Manastireanu

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

JRB Publications

Thoughts, publications, activities and interests of John Barber

mondeadrian

există zi există noapte exist şi eu pentru a le-ncurca pe toate!

esticeeaceesti

Despre libertatea de a fi liber

CrestinTotal.ro

Traiesc pentru Cristos

%d bloggers like this: