Advertisements

Rusia recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului – cu o momeală

Exact cu ocazia celei de-a 50-a aniversare a unificării Ierusalimului, Ministerul de Externe rus a emis o declarație, joia trecută, prin care a anunțat că vede Ierusalimul drept capitala Israelului. Însă există o momeală care face oferta îndeajuns de neatractivă și probabil imposibil de acceptat (Breaking Israel News).

Anunțul a apărut pe pagina web a Ministerului de Afaceri Externe rus. S-a început cu o afirmație generică privind poziția lor asupra negocierilor stagnate dintre palestinieni și israelieni, dar s-a concluzionat cu declarația uimitoare că ei consideră Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului.

Moscova este cu adevărat preocupată de situația conflictului palestiniano-israelian. Palestina și Israel nu au avut negocieri politice de mai bine de trei ani, iar situația privind teritoriul în cauză s-a înrăutățit.

Moscova reafirmă sprijinul său pentru soluția de două state ca opțiune de mijloc, ce întrunește interesele naționale ale poporului palestinian și ale celui israelian, ambele având relații prietenoase cu Rusia, fiind și centrul de interes al tuturor celorlalte țări din regiune și din comunitatea globală ca întreg.

Reafirmăm angajamentul nostru față de principiile aprobate de Națiunile Unite pentru o așezare palestiniano-israeliană, care include statutul Ierusalimului de Est drept capitala viitorului stat palestinian. Deopotrivă, trebuie să afirmăm că în acest context considerăm Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului.

Jerusalem Post a anunțat că purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Emmanuel Nahshon, a declarat că Israelul “studiază declarația“. Ambasadorul Rusiei în Israel, Alexander Shein, a anunțat că plănuiește să se întâlnească cu oficialitățile israeliene pentru a discuta despre această chestiune. Nu s-au făcut precizări că Rusia ar intenționa să își mute ambasada.

Acest lucru ar face din Rusia prima țară care recunoaște Ierusalimul drept capitala statului evreiesc. În prezent, în Ierusalim există o singură ambasadă pentru Israel: Ambasada Creștină Internațională din Ierusalim (ICEJ). Deși Ierusalimul a fost desemnat un oraș internațional, potrivit planului de divizare a Ligii Națiunilor din 1948, șapte țări, alături de Vatican, au ambasade în Autoritatea Palestiniană din Ierusalim, fără a crea o ambasadă de corespondență cu Israelul în Ierusalimul de Vest.

Această declarație rusă pare să distragă atenția de la președintele american Donald Trumă, care, în campania sa electorală, a promis că va muta ambasada SUA la Ierusalim. Spre deosebire de ruși, Trump nu a făcut nicio promisiune față de Israel cedând ceva palestinienilor.

Acceptarea condițiilor ruse va necesita schimbarea legislației israeliene. Israelul a numit Ierusalimul drept capitala sa potrivit granițelor stabilite după Războiul de Șase Zile din 1967, când s-a adoptat Legea privind Ierusalimul în 1980. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a cerut să se voteze revocarea legislației israeliene, declarând-o nulă și nevalabilă. SUA s-a abținut de la vot. Un amendament din anul 2000 a specificat ca jurisdicția legislației să includă și Ierusalimul de Est. Amendamentul a interzis, de asemenea, transferul autorității unei entități străine, cum ar fi un regim internațional.

 

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2017/04/12/rusia-recunoaste-ierusalimul-drept-capitala-israelului-cu-o-momeala/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Marius Cruceru

...fără cravată

Daniel Olteanu

Imi ridic ochii spre munti …De unde-mi va veni ajutorul?

ღ♪ Odăița Mea Virtuală ღ♪

Lipsa de comunicare este mai profundă și mai nocivă decât orice altă lipsă. Prețuiți ceea ce aveți deja! Pornesc într-o nouă zi din viață…fie ca aceasta (și toate celelalte)să fie o zi bună Pentru Tine LUME!

Tzuby's Kids

Pentru ca fiecare copil să beneficieze de o familie

trandafirmarcel72

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

paşi spre lumină

un blog al pastorului Petru Lascău - Phoenix, Arizona

Dumnezeu e în control

Blogul este creat cu dorinta de a fi mai mult de folos celor ce nu au timp suficient pentru a cauta o meditatie, o poezie sau o melodie. Doresc de asemenea ca prin el sa va indrept mai mult gandul si inima spre Tatal nostru din Ceruri si spre Fiul Sau Domnul nostru Isus Hristos. Numai El este in controlul tuturor lucrurilor si la inceputul acestui an mi-a aratat lucrul acesta. Trecem printr-o perioada foarte dificila si ca oameni nu putem sa nu ne gandim la multe lucruri pe care trebuie sa le rezolvam. Intr-o dimineata exact in momentul cand trebuia sa ma trezesc mi-a aparut in fata ochilor ca pe un ecran mare scris cu litere ca de foc: “DUMNEZEU ESTE IN CONTROL”. De aici am dorit ca blogul acesta sa poarte acest titlu. Pana in acest moment am trait multe experiente din care am vazut ca intr-adevar Domnul este in controlul tuturor lucrurilor. Fiti binecuvantati !

BIBLIOTECA PROBOTA

LOC DE SOCIALIZARE

drumuldinmine

Salut frumusețea din tine și în tăcere îți iubesc întunericul, OM.

Delight in Truth

"Behold, you delight in truth in the inward being, and you teach me wisdom in the secret heart." Ps 51:6

Matryoshka

Jesus is my savior not my religion! Do what you can now and be ready for what comes next !

Ciprian Barsan

...din inima pentru tine

Persona

Blog of Danut Manastireanu

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

JRB Publications

Thoughts, publications, activities and interests of John Barber

mondeadrian

există zi există noapte exist şi eu pentru a le-ncurca pe toate!

esticeeaceesti

Despre libertatea de a fi liber

CrestinTotal.ro

Traiesc pentru Cristos

%d bloggers like this: